8 Φεβ 2016

Φροντίδα Κήπου: μα γιατί ξεραίνονται τα φυτά μου;

γιατι ξεραινονται τα φυτα μου,φροντιδα κηπου και ξηρανση φυτων,κηπος και φροντιδα φυτων
Photo Credit: pxleyes.com

"Από τις πιο κλασσικές απορίες,  μπροστά σε κιτρινισμένα και μαραζωμένα φυτά και λουλούδια που ρίχνουν τα φύλλα και τα άνθη τους και που γενικώς μόνο υγιή δεν μοιάζουν.



1. Ο πρώτος και πιο συνηθισμένος λόγος που ένα φυτό αρχίζει να αργοπεθαίνει με όλα τα σχετικά συμπτώματα εμφανή, είναι  η έλλειψη νερού που  σημαίνει ή ότι δεν ποτίζεται όσο συχνά χρειάζεται ή λαμβάνει το νερό με λάθος τρόπο.


γιατι ξεραινονται τα φυτα μου,φροντιδα κηπου και ξηρανση φυτων,κηπος και φροντιδα φυτων
Photo Credit: diaforetiko.gr


Από τα μέσα της άνοιξης και μέχρι και το τέλος περίπου του φθινοπώρου, οι κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας είναι τέτοιες, που εκτός από τις ημέρες που κάποιες καλοκαιρινές μπόρες δροσίζουν  λυτρωτικά το  χώμα και τα λουλούδια μας όπως ακριβώς κι εμάς, το πότισμα των φυτών θα πρέπει να είναι σχεδόν καθημερινό.

Οι πιο κατάλληλες ώρες για πότισμα   ή νωρίς το πρωί, ή αργά το απόγευμα μόλις πέσει ο ήλιος κι αυτό για να απορροφάται το νερό από το χώμα αργά και  σταδιακά κι όχι να εξατμίζεται από την ζέστη και τον ήλιο πριν προλάβει να φτάσει στις ρίζες του φυτού.


γιατι ξεραινονται τα φυτα μου,φροντιδα κηπου και ξηρανση φυτων,κηπος και φροντιδα φυτων
Photo Credit: itsnotworkitsgardening.com


Για τα φυτά που έχουν τοποθετηθεί απευθείας στο έδαφος κι όχι σε δοχεία φύτευσης,  όπως και για όσα δέντρα έχουν ανάγκη από πότισμα, σημαντικό είναι να υπάρχει γύρω από τις ρίζες ένας μικρός ή μεγαλύτερος λάκος, ανάλογα με το μέγεθος του φυτού, που θα συγκρατεί το νερό και που στη  συνέχεια αργά αργά θα απορροφηθεί από το χώμα για να φτάσει στις ρίζες τους..."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας!