11 Ιαν 2016

Τα οφέλη της κηπουρικής, πέρα απ’ τα λαχανικά, τα φρούτα τις γεύσεις, τα χρώματα και τ’ αρώματα

κηπουρικη και οφελη,οφελη κηπουρικης,κηπουρικη και ψυχικη υγεια
Image Source

"Η κηπουρική καταπολεμάει το στρες, αποτελεσματικότερα από άλλες χαλαρωτικές δραστηριότητες, όπως το διάβασμα και συγκρίνεται μονάχα με τον διαλογισμό και την εσωτερική σιωπή.


Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Wageningen και του Leiden, στην Ολλανδία, δημοσίευσαν προ διετίας στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Health Psychology» μελέτη που έδειξε πως όσοι ασχολούνται συστηματικά με την κηπουρική παρουσιάζουν σημαντικά μεγαλύτερες μειώσεις στα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, και μεγαλύτερη βελτίωση της ψυχικής τους διάθεσης μετά το πέρας της.

κηπουρικη και οφελη,οφελη κηπουρικης,κηπουρικη και ψυχικη υγεια
Image Source

Τι ‘παν τώρα οι επιστήμονες !!!! Πάντα ξαφνιάζομαι με τις μεγάλες «επιστημονικές ανακαλύψεις» αλλά αυτή τώρα, είναι το κάτι άλλο !!! Πόσα χρήματα πετούν στα σκουπίδια για έρευνες που «ανακαλύπτουν» τα αυτονόητα!

Η ενασχόληση με την γη παρατείνει τη ζωή και μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού. Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται στα σπιτικά χόμπι, σύμφωνα με πρόσφατη Σουηδική έρευνα.

κηπουρικη και οφελη,οφελη κηπουρικης,κηπουρικη και ψυχικη υγεια
Image Source

Οι ερευνητές του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα, μας λένε ότι η ενασχόληση με την κηπουρική και τα μαστορέματα στον κήπο ή στο δάσος, παρατείνει τη διάρκεια ζωής και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για εμφράγματα και εγκεφαλικά. Στα πλαίσια της έρευνας..."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας!